Σχετικά με το Μετεωρολογικό Σταθμό

Ο σταθμός βρίσκεται στην καρδιά του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ελέγχου στον παρακάτω δυναμικό χάρτη, για να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία.


Δείτε το meteothes.gr σε μεγαλύτερο χάρτη

Ο σταθμός αποτελείται από έναν αυτόματο ασύρματο Davis Vantage Pro2 Plus. Τα δεδομένα συλλέγονται κάθε 2,5 δευτερόλεπτα, οι δυναμικές σελίδες ενημερώνονται κάθε 9 δευτερόλεπτα ενώ οι στατικές κάθε 5 λεπτά. Η σελίδα και τα δεδομένα της συλλέγονται από το Λογισμικό Weather Display Software. Ο σταθμός αποτελείται από ανεμόμετρο, βροχόμετρο, αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας και αισθητήρες solar-UV τοποθετημένους σε βέλτιστες θέσεις για την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια.

Η εξωτερική μονάδα (ISS), τροφοδοτείται απευθείας από ένα ηλιακό πάνελ κατά τη διάρκεια της μέρας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας από ενέργεια αποθηκευμένη σε έναν "υπέρ-πυκνωτή" ο οποίος επίσης φορτίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας από το ίδιο ηλιακό πάνελ!

Εξοπλισμός Μετεωρολογικού Σταθμού

DAVIS Vantage Pro2 Plus ISS (ασύρματη εξωτερική μονάδα) Αποκλειστικός εξυπηρετητής
Ασύρματη Κονσόλα Datalogger σειριακής διεπαφής RS-232
Περιστρεφόμενη Κάμερα Ουρανού Αναλογικό Βροχόμετρο

Λεπτομέρειες εγκατάστασης/Eξοπλισμός

Μετ. Σταθμός: Davis Vantage Pro2 Plus Wireless με ενεργό ασπίδα* προστασίας από θερμική αντινοβολία. (FARS).

Ηλιακοί Αισθητήρες: Ηλιακής ενέργειας-ηλιοφάνειας και μέτρησης UV(υπεριώδους) ακτινοβολίας (από 10/09/2006).

Καταγραφέας: Με σειριακή (RS232) διεπαφή (Weatherlink Serial Datalogger).

Εγκατάσταση: The Weather Station is installed 2 meters above the terrace of an 8 floor building. The surface underneath, is covered with synthetic material, to block the heat radiated by the concrete and roof insulation coating. The console is located at the 5th floor, approximately 15 meters farther. It is connected to the server via serial(RS232) interface.

Εξυπηρετητής: Αποκλειστικό Mini-PC 24ωρης λειτουργίας, που αποτελείται από Intel(R) Core(TM) i5-6500T CPU @ 2.50GHz , 8GB DDR3-RAM, 250 GB SSD, Windows 10 Pro-22H2 με δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης..

Μεταγωγέας Δεδομένων: TP-LINK Gigabit Switch, 8 θυρών.

Λογισμικό: Weather Display v10.xx, Weather Display LIVE! v6.xx, Weatherlink 6.xx and WX-SIM weather forecast model.

Συνδεσιμότητα: Ευρυζωνική σύνδεση 500/50 Mbps μέσω Δικτύου Οπτικών Ινών.

Δρομολογητής: ZTE-H1600.

NAS Server: Synology Ds218 Diskstation.

IP κάμερα Ουρανού: Hikvision DS-2DE5225IW-AE 2MP 25X Network IR PTZ Camera.

Αναλογικό Βροχόμετρο: Χρησιμοποιείται για σύγκριση τιμών με το Ηλεκτρονικό Βροχόμετρο του Davis VP2+.

IP κάμερα Δρόμου: Raspberry Pi 2 RaspiCam - 5 Megapixels.

Θερμική προστασία: *24h Fan Aspirated Radiation Shield. Fan is powered by solar energy and recharging Ni-MH batteries.

Τμήματα Σταθμού/Λειτουργία
Τμήματα μετεωρολογικού σταθμού Ασύρματη επικοινωνία ISS με την Κονσόλα
 

Σχετικά με την πόλη της Θεσσαλονίκης

alexander
Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Η χρυσή λάρνακα του Φιλίππου Β'

Η Θεσσαλονίκη ή Σαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα και η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, του μεγαλύτερου διαμερίσματος της χώρας. Είναι επίσης η μεγαλύτερη πόλη στο ευρύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας. Το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης εκτείνεται γύρω από τον Θερμαικό κόλπο για περίπου 17 χιλιόμετρα (11 μίλια) και αποτελείται από 16 Δήμους. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε πληθυσμό 386.987 κατοίκων ενώ ο μητροπολιτικός πληθυσμός αποτελείται από περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Διαβάστε εδώ σχετικά με την "περιπέτεια" του όρου "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" (.pdf)

Η Θεσσαλονίκη είναι το δεύτερο μεγάλο οικονομικό, βιομηχανικό και πολιτικό κέντρο της Ελλάδας και ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για την υπόλοιπη Νοτιανατολική Ευρώπη. Το εμπορικό της λιμάνι είναι επίσης μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρωπαική ενδοχώρα. Ο πρωθυπουργός της χώρας εξαγγέλλει τον ετήσιο λόγο του που αφορά τον οικονομικό σχεδιασμό για την ερχόμενη χρονιά από την πόλη.

Στη Θεσσαλονίκη διατηρούνται πάρα πολλές Οθωμανικές και Εβραικές κατασκευές καθώς επίσης κι ένας μεγάλος αριθμός μνημείων Βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Η πόλη φιλοξενεί την ετήσια Διεθνή Εκθεση, το διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και την διετή συνάντηση των Ελλήνων της διασποράς.

Περισσότερα για τη Θεσσαλονίκη

Read more about Thessaloniki    

Thessaloniki

Σχετικά με τον ιστότοπο (meteothes.gr)

Το meteothes.gr είναι ένας μη κερδοσκοπικός προσωπικός ιστότοπος που βασίζεται στο ενδιαφέρον μου στη Μετεωρολογία και προσφέρεται εντελώς δωρεάν στους κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης! Ο εξοπλισμός και η κατασκευή των ιστοσελίδων προέρχονται από προσωπική εργασία και δαπάνη. Τα μηνιαία έξοδα καλύπτονται εν μέρει από τα έσοδα των διαφημίσεων Google Ads!

Ο ιστότοπος βασίζεται σε πρότυπο σχεδιασμένο από CarterLake.org με μετατροπή κώδικα PHP από Saratoga-Weather.org.

Πολλές ευχαριστίες στον Kevin Reed του TNET Weather για την εργασία στα πρότυπα του Carterlake, και το σχεδιασμό για την κοινή διαχείριση της σελίδας σε κώδικα PHP.

Πολλές ευχαριστίες στον Mike Challis του Long Beach WA για την γεννήτρια κατασκευής γραφικών διεύθυνσης ανέμου, Εναλλάκτη Θεμάτων και τη βοήθεια μορφοποίησης αυτών των προτύπων με κώδικα CSS.

Πολλές ευχαριστίες στον Ken True του Saratoga-Weather.org για την απεικόνιση του πίνακα συνθηκών με κώδικα AJAX, του κεντρικού πίνακα και την ενσωμάτωση του TNET Weather common PHP site design

Πολλές ευχαριστίες στον Αγγελο Βιδάλη του Vouhead Weather για την πολύτιμη βοήθειά του στην επίλυση προβλημάτων κατά την κατασκευή της πολυγλωσσικής έκδοσης του site. για αυτόν τον ιστότοπο.

Το γράφημα απεικόνεισης της Βάσης Νεφών, είναι προσφορά του Bashewa Weather

Το πρότυπο αρχικά βασίστηκε στο Designs by Haran.

Οι αισθητήρες Solar - UV, είναι μια προσφορά των Οπτικών Παυλίδης.